Žiaci súťažia v 4. ročníku robotického turnaja pre mládež First Lego League

26.11.2011 Košice

Bratislava 25. novembra (TASR) - Regionálne kolá 4. ročníka robotickej súťaže pre mládež First Lego League uskutočnia sa dnes v Košiciach a v Banskej Bystrici. Turnaj organizuje Nadácia pre deti Slovenska s finančnou podporou Nadačného fondu MyšLienka firmy Anasoft. TASR o tom informoval Daniel Podhradský z Nadácie pre deti Slovenska.

Ide o regionálne kolá súťaže, na ktorej sa vo viac ako 50 krajinách sveta zúčastňuje spolu 170.000 detí vo veku od 10 do 16 rokov. Bratislavské kolo absolvovali žiaci 22. novembra.

\"Podstatou projektu je, okrem vzdelávania a získavania vedeckých poznatkov, naučiť deti tímovej spolupráci, analytickému mysleniu a rozvoju prezentačných zručností,\" priblížil Podhradský. Témou tohtoročnej súťaže je Food factor, Bezpečnosť potravín.

Turnaj trvá celý deň, v predpoludňajšej časti deti súťažia v kategóriách Robot-Design, Tímová práca a Prezentácia výskumného projektu. Poobede sú na programe robotické hry. Tímy predvedú, ako si ich mobilné autonómne roboty, na ktorých pracovali od začiatku septembra, dokážu poradiť s jednotlivými manipulačnými úlohami v časovom limite 150 sekúnd.

Dva víťazné tímy postúpia do medzinárodného kola krajín V4 a Bulharska, ktoré bude 3. decembra 2011 v poľskom meste Gdansk. Finále krajín širšej strednej Európy bude 14. januára 2012 v nemeckom Cottbuse.
 

Vyberte región